Продължаващо обучение

Не спирайте да се учите и усъвършенствате вашите умения. Разгледайте семинарите и курсовете, които Tribune Media организира.

Университетска магистърска програма по орална имплантология (UMOI)

Университетската магистърска програма по орална имплантология (UMOI) е предназначена за общопрактикуващи лекари по дентална медицина, които вече са направили първите си стъпки в сферата на имплантологията – имат някакъв опит в поставянето на импланти, но искат да развият практическите си умения и да натрупат солидни научни знания, за да могат да предоставят безопасно, адекватно и ефективно лечение. В 12-месечната модулна програма са взети под внимание времевите ограничения и работни задължения на участниците.

Програма Регистрация

Нехирургично пародонтално лечение: еволюцията на клиничните протоколи

Основната цел на обучението е да даде на участниците пряк практически опит в работата с пациенти, който ще им помогне да подобрят своите знания и умения и да ги прилагат по-ефективно в ежедневната си практика. Всеки участник ще получи всички необходими насоки за правилното лечение на съответния пациент, отговарящи на новите клинични протоколи, разработени в Тосканския дентален институт. Тези протоколи са резултат от продължаващи изследвания на най-добрите компании в сектора, а днес вече се прилагат съобразно нуждите, здравето и естетичните приоритети на пациента.

Програма Регистрация

Автотрансплантация – възможната мисия с Mitsuhiro Tsukiboshi

През ноември 2018 в България гостува светилото в областта на автотрансплантацията – д-р Мицухиро Тцукибоши (Япония). Лекционно-практическият курс е предназначен за всички лекари по дентална медицина с интереси в областта на автотрансплантацията, които желаят да повишат знанията си и да получат съвети лично от експерт от световна класа. Dental Tribune е медиен партньор на събитието, организирано от Nano Dental Academy.

Програма

Ключови фактори за успешна имплантологична практика

На 30 и 31 март 2018 г. в София Biometric Ltd. в лицето на своя основател д-р Timo Paberit ще представи новата имплантатна система пред българските имплантолози. Двата научни дни ще включват лекционен и практически курс. Събитието се реализира с медийната и организационна подкрепа на Dental Tribune.

Програма
Оклузия и естетика. Лекционен и практически курс

Оклузия и естетика. Лекционен и практически курс

През 2017 г. Tribune Media стартира партньорство със световноизвестната Dawson Academy. Основната програма „Оклузия и естетика“ в 4 модула, която академията предлага, е разработена като цялостен план за общопрактикуващи дентални лекари, специалисти и други членове на денталния екип, които желаят да създадат високоефективна практика. Курсовете за продължаващо образование, които се провеждат в централата на Dawson Academy в Англия, целят да предоставят на денталните професионалисти необходимите умения за практикуване на качествена цялостна дентална медицина.

Програма
Оклузия, естетика и дигиталната революция

Оклузия, естетика и дигиталната революция

През 2017 г. световноизвестната академия за напреднало дентално обучение DAWSON ACADEMY представя в София първокласно научно събитие, посветено на денталната естетика и оклузията, с двама от своите последователи и сътрудници: д-р Иън Бъкъл, Великобритания (клиничен директор на академията), и д-р Селар Франсис, България (клиничен инструктор в академията). „Оклузия и дигиталната революция” се организира от Dawson Academy съвместно с Dental Tribune България и Българската академия по дентална козметика (BGACD).

Програма

Теоретично-практически курс „ПОВДИГАНЕ НА ПОДА НА МАКСИЛАРНИЯ СИНУС“

Този двудневен курс, представен от Lake Como Institute, е ръководен от водещи експерти в сферата с богат опит в клиничната практика, обучението и научноизследователската дейност, начело с проф. Тициано Тестори. Програмата е фокусирана върху синус-лифта и възможните алтернативи. Практическите упражнения върху анатомични модели ще въведат участниците в подхода „латерален прозорец“. Ще бъдат разгледани също традиционни ротационни техники и пиезоелектрична хирургия. Множеството видеопрезентации и хирургия на живо ще дадат възможност на участниците да получат реален опит. Курсът ще представи както базирани на доказателства, така и новоразработени техники.

Програма

Нехирургично пародонтално лечение: протоколи и нови технологии

Теоретично-практическият курс цели да обучи клиницистите да бъдат самостоятелни и уверени в професионалната употреба на най-модерните противоинфекциозни мерки. Всеки участник ще има възможност да работи с пълен набор осигурени инструменти върху пациенти на живо под наблюдението на квалифицирани преподаватели. Клиницистите ще имат възможността да споделят своите резултати във всеки един момент по време на курса посредством модерни комуникационни инструменти (видео, снимки, презентации, виртуални бази данни). Информацията, получена по време на практическия курс, ще бъде събрана и използвана за бъдещи научни публикации.

 

Програма Регистрация

Smile of the Year Symposium

През 2018 г. организаторът на конкурса „Усмивка на годината“ в. Dental Tribune представи за първи път журито в конкурса на специален Smile of the Year Symposium.

Бутиковата проява представи лекции и уъркшоп сесии, водени от членовете на съдийския екип и срещна лице в лице участници и жури.

За симпозиума
Dental Tribune Conference @ Buldental

Dental Tribune Conference @ Buldental

Dental Tribune Conference @ Buldental следва концепция за ежегодна независима научна среща с богата лекционна програма, обхващаща теми от различни сфери на денталната медицина, с участието на някои от най-изявените български и чуждестранни специалисти по време на най-голямото търговско изложение в страната „Булмедика/Булдентал”. През 2017 г. предстои второто издание на конференцията, което, изцяло в стила на изд. Dental Tribune, обещава да бъде истински мащабно. Пълната програма ще бъде обявена в началото на следващата година, а дотогава запазете в деловия си календар датите 17-19 май 2017 г.

Dtstudyclub.bg

Dtstudyclub.bg

Dental Tribune Study Club (DTSC) е онлайн платформа за дентално образование и отлична възможност за зъболекарите да се срещнат с други зъболекари и членовете на екипа им, както и да се обучават в приятелска и непринудена среда. Благодарение на www.dtstudyclub.com DTI повиши стандарта на тази идея.