Продължаващо обучение

Не спирайте да се учите и усъвършенствате вашите умения. Разгледайте семинарите и курсовете, които Tribune Media организира.

Университетска магистърска програма по орална имплантология (UMOI)

Университетската магистърска програма по орална имплантология (UMOI) е предназначена за общопрактикуващи лекари по дентална медицина, които вече са направили първите си стъпки в сферата на имплантологията – имат някакъв опит в поставянето на импланти, но искат да развият практическите си умения и да натрупат солидни научни знания, за да могат да предоставят безопасно, адекватно и ефективно лечение. В 12-месечната модулна програма са взети под внимание времевите ограничения и работни задължения на участниците.

Програма

Видеокурс DVD & USB

Анатомичен подход в оралната хирургия

Насоки за успешна практика

Mauro Labanca, Luigi F. Rodella

Изхождайки от истината, че само добрите познания по анатомия дават възможност на хирурга да извърши безопасни и отговорни операции, без значение от неговото ниво на компетентност, авторите представят подробно описание на областите в горна и долна челюст, което води до правилното разбиране на анатомичните структури, имащи пряка връзка с оралната хирургия.

Повече информация

LAKE COMO INSTITUTE

Програма за пълно потапяне (Full Immersion Training)

Една седмица, която ще преобрази вашата практика

Дати: 01–05 юли 2019 г.

Проф. Tiziano Testori и Lake Como Institute

Faculty, Lake Como, Italy

Lake Como Institute представя един двудневен практически курс, подходящ за всички зъболекари, занимаващи се с имплантология или желаещи да стартират имплантологичната си практика, като лекторите ще се фокусират върху това, което е наистина важно и ще намери практическо приложение веднага след курса. След кратка теоретична част относно дисекциите и демонстрация на хирургичните техники от страна на нашите преподаватели участниците ще имат възможност стъпка по стъпка да извършат дисекция и да упражнят хирургичните интервенции под контрола на нашия екип.

90% от времето на курса е посветено на практически упражнения и само 10% на теоретични лекции. Всеки от участниците ще разполага със CBCT на своя труп, за да може по-добре да оцени и разбере анатомичните структури. Ще се проведат хирургични интервенции за повдигане на ламба.

Програма

Нехирургично пародонтално лечение: еволюцията на клиничните протоколи

Основната цел на обучението е да даде на участниците пряк практически опит в работата с пациенти, който ще им помогне да подобрят своите знания и умения и да ги прилагат по-ефективно в ежедневната си практика. Всеки участник ще получи всички необходими насоки за правилното лечение на съответния пациент, отговарящи на новите клинични протоколи, разработени в Тосканския дентален институт. Тези протоколи са резултат от продължаващи изследвания на най-добрите компании в сектора, а днес вече се прилагат съобразно нуждите, здравето и естетичните приоритети на пациента.

Програма Регистрация

Автотрансплантация – възможната мисия с Mitsuhiro Tsukiboshi

През ноември 2018 в България гостува светилото в областта на автотрансплантацията – д-р Мицухиро Тцукибоши (Япония). Лекционно-практическият курс е предназначен за всички лекари по дентална медицина с интереси в областта на автотрансплантацията, които желаят да повишат знанията си и да получат съвети лично от експерт от световна класа. Dental Tribune е медиен партньор на събитието, организирано от Nano Dental Academy.

Програма

Ключови фактори за успешна имплантологична практика

На 30 и 31 март 2018 г. в София Biometric Ltd. в лицето на своя основател д-р Timo Paberit ще представи новата имплантатна система пред българските имплантолози. Двата научни дни ще включват лекционен и практически курс. Събитието се реализира с медийната и организационна подкрепа на Dental Tribune.

Програма
Оклузия, естетика и дигиталната революция

Оклузия, естетика и дигиталната революция

През 2017 г. световноизвестната академия за напреднало дентално обучение DAWSON ACADEMY представя в София първокласно научно събитие, посветено на денталната естетика и оклузията, с двама от своите последователи и сътрудници: д-р Иън Бъкъл, Великобритания (клиничен директор на академията), и д-р Селар Франсис, България (клиничен инструктор в академията). „Оклузия и дигиталната революция” се организира от Dawson Academy съвместно с Dental Tribune България и Българската академия по дентална козметика (BGACD).

Програма

Оклузия и естетика. Лекционен и практически курс

През 2017 г. Tribune Media стартира партньорство със световноизвестната Dawson Academy. Основната програма „Оклузия и естетика“ в 4 модула, която академията предлага, е разработена като цялостен план за общопрактикуващи дентални лекари, специалисти и други членове на денталния екип, които желаят да създадат високоефективна практика. Курсовете за продължаващо образование, които се провеждат в централата на Dawson Academy в Англия, целят да предоставят на денталните професионалисти необходимите умения за практикуване на качествена цялостна дентална медицина.

Програма 2020

Практически курс върху пациенти за хирургично поставяне на импланти

Istituto Stomatologico Toscano (IST) е активен от много години в имплантологичното и хирургичното обучение като цяло в колаборация с университети и изследователски центрове в Италия и чужбина.

Сега в колаборация с Planetadente, дистрибутор на Sweden & Martina Implants за Португалия, IST организира имплантологичен курс върху пациенти.

Досега обучението бе фокусирано върху теоретична постановка, научно задълбочаване на знанията по дисциплината и практически упражнения върху труп.

Нарастващото търсене на практическо обучение върху пациенти накара IST да потърси международен партньор, за да осигури на студентите си клинично проучване върху техники за хирургично поставяне на импланти.

Постигането на отлични резултати при всички хирургични манипулации е плод на прецизна хирургична техника, защото така операцията би протекла гладко, бързо и безопасно. По тази причина курсът ще се предхожда от преговор на хирургичните техники, по време на който ще се обсъди лечениeтo на пациентите в следващите дни.

Всеки отделен пациент ще премине през цялостна диагностика и планиране и ще се обсъди хирургичният подход, за да протече операцията с прецизен избор на хирургичната техника и максимална сигурност. Участниците ще извършат няколко имплантологични операции върху подходящо подбрани пациенти, които ще са определени за всеки участник според опита и очакванията му. Всяка интервенция ще бъде ръководена от преподавател, който ще надзирава учебния процес на оператора и сигурността на пациента. Участниците ще работят по двойки и съответно докато единият извършва операцията, другият ще му асистира.

Програма

Supernatural

Понякога два свята се сблъскват. Като например аналоговия срещу дигиталния…

Има ситуации, при които двама души сблъскват своите идеи и възгледи, за да се роди от конфликта нещо ново и прекрасно. И понякога трябва да излезем извън зоната си на комфорт, за да придобием нови знания и да израснем професионално. Ако вие сте един от тези търсещи промяна и развитие хора, присъединете се към нас в Supernaturаl. Станете част от преживяването, което ще ви направи съпричастни към една визуална, клинична и емоционална история на млад и изключително талантлив зъболекар, който се среща с един от най-големите Титани на денталната медицина. Ще научите какво събра на едно място Флорин Кофар и Ерик ван Доорен и как започна тяхната съвместна работа.

Ще разберете пред какви затруднения са се изправили те и до какви решения са достигнали, за да постигнат успех и да се превърнат във визионери, които оформят бъдещето на денталната медицина. А бъдещето е дигитално. Ще научите най-важните техники, работни процеси и протоколи, които ще ви помогнат да инкорпорирате дигиталния начин на работа във вашето ежедневие. Ще откриете как да преобразите вашата практика, така че да я издигнете на по-високо ниво. Останете с нас, докато те разкрият истинските си истории за своята трансформация и просперитет.     

Основни теми в курса:

 • Разбиране и менажиране на периопротетичната връзка и биологичната ширина.
 • Разбиране на протетичния инструментариум и ограниченията на имплантната система. Избор на подходящите индикации при работа.
 • Анатомия на трансмукозния профил.
 • Мениджмънт на меките тъкани и хармония на хирургичната работа и протетичния дизайн.
 • Нови подходи при дизайна на усмивката.
 • Планиране на успеха – дигитални стратегии, които работят.
 • Дигиталният начин на работа преди, по време и след хирургия и по какво се различава от традиционния/аналогов начин на работа. 
 • Временни конструкции. Планиране на временните конструкции преди хирургичната интервенция. Подбор на материалите.
 • Дигитални стратегии при протезиране.
 • Демонстрации на живо.
 • Демонстрации на операции и лечения на живо.
 • Дигитален начин на работа преди, по време и след хирургичната манипулация.
 • Поставяне на импланти в естетичната зона.
 • Обзор на планирането и направляваните хирургични интервенции.
 • Дискусия с въпроси и отговори.

Програма Регистрация

Теоретично-практически курс „ПОВДИГАНЕ НА ПОДА НА МАКСИЛАРНИЯ СИНУС“

Този двудневен курс, представен от Lake Como Institute, е ръководен от водещи експерти в сферата с богат опит в клиничната практика, обучението и научноизследователската дейност, начело с проф. Тициано Тестори. Програмата е фокусирана върху синус-лифта и възможните алтернативи. Практическите упражнения върху анатомични модели ще въведат участниците в подхода „латерален прозорец“. Ще бъдат разгледани също традиционни ротационни техники и пиезоелектрична хирургия. Множеството видеопрезентации и хирургия на живо ще дадат възможност на участниците да получат реален опит. Курсът ще представи както базирани на доказателства, така и новоразработени техники.

Програма

Нехирургично пародонтално лечение: протоколи и нови технологии

Теоретично-практическият курс цели да обучи клиницистите да бъдат самостоятелни и уверени в професионалната употреба на най-модерните противоинфекциозни мерки. Всеки участник ще има възможност да работи с пълен набор осигурени инструменти върху пациенти на живо под наблюдението на квалифицирани преподаватели. Клиницистите ще имат възможността да споделят своите резултати във всеки един момент по време на курса посредством модерни комуникационни инструменти (видео, снимки, презентации, виртуални бази данни). Информацията, получена по време на практическия курс, ще бъде събрана и използвана за бъдещи научни публикации.

 

Програма Регистрация

Smile of the Year Symposium

През 2018 г. организаторът на конкурса „Усмивка на годината“ в. Dental Tribune представи за първи път журито в конкурса на специален Smile of the Year Symposium.

Бутиковата проява представи лекции и уъркшоп сесии, водени от членовете на съдийския екип и срещна лице в лице участници и жури.

За симпозиума
Dental Tribune Conference @ Buldental

Dental Tribune Conference @ Buldental

Dental Tribune Conference @ Buldental следва концепция за ежегодна независима научна среща с богата лекционна програма, обхващаща теми от различни сфери на денталната медицина, с участието на някои от най-изявените български и чуждестранни специалисти по време на най-голямото търговско изложение в страната „Булмедика/Булдентал”. През 2017 г. предстои второто издание на конференцията, което, изцяло в стила на изд. Dental Tribune, обещава да бъде истински мащабно. Пълната програма ще бъде обявена в началото на следващата година, а дотогава запазете в деловия си календар датите 17-19 май 2017 г.

Dtstudyclub.bg

Dtstudyclub.bg

Dental Tribune Study Club (DTSC) е онлайн платформа за дентално образование и отлична възможност за зъболекарите да се срещнат с други зъболекари и членовете на екипа им, както и да се обучават в приятелска и непринудена среда. Благодарение на www.dtstudyclub.com DTI повиши стандарта на тази идея.